Popjazziada 2017

Kino Šiška

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


Praznik a cappella glasbe tudi letos v Kinu Šiška

 

LJUBLJANA, 19. september – V soboto, 30. septembra, se vsem ljubiteljem neverjetnih sposobnosti človeškega glasu obeta nepozaben, glasbe, smeha in plesa poln večer. V Kino Šiška se namreč po lanski jubilejni izvedbi vrača 11. Popjazziada, najvidnejši domači festival a cappella glasbe, ki vsako leto predstavi najaktivnejše in najkakovostnejše slovenske vokalne skupine.

 

Ob 20. uri bodo oder Katedrale zavzeli vrhunski vokalisti domačih skupin Jazzva, Bassless, Pushluschtae, Male malice, Šaleški študentski oktet in zbora Bee Geesus, kot tuji gosti pa se jim bodo tokrat pridružili dekleta in fantje iz mlade italijanske skupine Upsweep, ki prihaja iz Rima. Upsweep se žanrsko in izvajalsko ne omejujejo, zato njihov repertoar obsega različne stile od popa in rocka do jazza in bluesa. Njihovi nastopi vključujejo vrsto nepričakovanih glasbenih elementov, denimo presenetljive mash-upe, atraktivne harmonije in disonance, vanje pa vpletejo tudi premišljene koreografije in veliko komunikacije s publiko, ki jo z različnimi kreativnimi potezami pogosto vključijo v svoje nastope.

 

Za a cappello so značilna močna čustva in obilo humorja

"Priljubljenost a cappella glasbe vsekakor narašča, kar dokazuje tudi dejstvo, da so bile zadnje tri Popjazziade razprodane. Upamo, da bo tudi letos tako, saj obiskovalci v enem večeru dobijo krasno dozo jazza, popa, rocka, soula, funka, gospela, ljudsko in klasično glasbo, mash-upe in beatboxanje, vse to v novih preoblekah, začinjeno z obilico čustev in humorja ter ustvarjeno z enim samim inštrumentom, človeškim glasom," je pred dogodkom povedala Jasna Žitnik, kreativna vodja a cappella skupine Jazzva, ki organizira Popjazziado in ki je širšo prepoznavnost pridobila kot polfinalistka šova Slovenija ima talent.

 

Od rocka do techna, od popa do gospela

Vsaka izmed nastopajočih skupin na svoj način prenaša zvoke znanih in manj znanih skladb v a cappella svet, kjer glasovi zamenjajo inštrumente. Tako bodo ob gospel in spiritual izvedbah zbora Bee Geesus zagotovo šle kocine pokonci. Osmerec brez krčmarja Pushluschtae bo obiskovalce s svojimi domislicami – spomnimo se le njihove Kekčeve pesmi v stilu Laibachov - brez dvoma nasmejal. Fantje iz Šaleškega študentskega okteta, ki v svoje ustvarjanje radi vključujejo elemente multimedije in stand-up komedije, bodo na čudovito ubran način razbijali stereotipe o vokalnem ustvarjanju. Glasbeni izraz skupine Bassless, ki je bila letos nominirana celo za prestižno ameriško nagrado CARA (a cappella različico Grammyja), bo s sproščenimi in modernimi kombinacijami, ki lahko vključujejo melanholični jazz in ritmični techno, zavel kot sveža sapica. Po nastopu skupine Male malice se bodo obiskovalci bržkone spraševali, kaj za vraga se je pravkar zgodilo, saj fantje komade obrusijo tako zelo po svoje, da pop preraste v swing, iz valčka nastane bossa nova, trdi rock pa zadiši po renesansi. S publiko pa bo seveda zaflirtala tudi skupina Jazzva, katere glasovna zlitost in prepričljiva interpretacija nikogar ne pustita hladnega, saj ubrana sedmerica glasbene zgodbe pripoveduje predano in prepričljivo, pa naj bodo v živahnih ritmih ali otožnih melodijah.

 

Video: 

Jazzva: Fever 

Upsweep 

10. Popjazziada 

10. Popjazziada 2. del

Bassless: Love Runs Out

Pushluschtae: Kekčeva pesem (Kekec je Kekec)

Male malice: Motori

Šaleški študentski oktet: Ubrano jamranje

Bee Geesus na ORF: Ain't No Mountain High Enough